3månader, 1dagar, 16timmar

Just nu i skrivande stund.
Är det tiden
Som är kvar
Tills det smäller
Måste ju balansera upp lite
Lite gladskriv
Bland dom ledsna minnena
Med Glada FramåtMinnen
FÖR;
Jag ska åka
VI ska åka 😉
Du och Jag E
Med den häringa
Med Xtra allt
På Kryssning
I Karibien
Får jag presentera Mister Freedom of The Seas
Freedom of the Seas

Vart ska vi då ?
Vad ska vi få uppleva ?
Vad ska ni dreggla över ?
Jo, det här 🙂

Dag 1. Flyg Landvetter – Miami Vi samlas på Landvetter under morgon/förmiddag och flyger med en mellanlandning till Miami. Vid ankomsten väntar buss som tar oss 45 minuter till Best Western Hotel i Fort Lauderdale. Hotellet håller mellanklass och ligger intill stranden. Efter incheckning blir det en lätt kvällsmåltid.

Dag 2. Fort Lauderdale Efter frukost promenerar vi ner till hamnen där den charmiga hjulångaren Jungle Queen väntar. Vi tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och en guide berättar allt om de flottalyxvillorna och om de rika och berömda som bor i dem. Vi kommer tillbaks vid lunchtid och har eftermiddagen fri för förslagsvis sol och bad. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på den polynesiska restaurangen Mai Kai. Under måltiden bjuds vi på dansunderhållning.

Dag 3. Utflykt till Everglades Efter frukost ger vi oss iväg med buss och lokalguide för att besöka indianerna i träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en så kallad airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Fort Lauderdale. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 4. Fort Lauderdale Frukost. Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Vi kan t.ex. rekommendera att besöka den populära loppmarknaden Swap Shop eller att göra ett besök i shopping- och nöjesdistriktet kring Las Olas Boulevard. Vår lokalguide ger oss tips aktiviteter.

Dag 5. Ombordstigning Frukost. Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vid ankomsten checkar vi in på ett av Princess Cruises fartyg och nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 8 dagar. När vi kommit ombord finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar på karibiska öar. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina spa-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av de många barerna eller i casinot.

Dag 6 – Till havs Dag 7 – Haiti – Vi anländer Labadee 08.00 och lämnar igen 16.00 Dag 8 – Jamaica – Vi anländer Falmouth 10.00 och lämnar igen 19.00
Dag 9 – Grand Cayman – Vi anländer med transferbåt George Town 08.00 och lämnar igen 16.00
Dag 10 – Mexiko – Vi anländer Cozumel 10.00 och lämnar igen 19.00
Dag 11 – Till havs
Dag 12. Ankomst Fort Lauderdale – flyg till Landvetter På morgonen kommer vi till hamnen i Fort Lauderdale igen efter vår vecka till sjöss. Här väntar buss och en skandinavisktalande guide som tar oss med på stadsrundtur i Miami. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för lite shopping och lunch. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag.
Dag 13. Ankomst Landvetter Ankomst till Landvetter efter en spännande och innehållsrik resa.Frågor på de liksom. 😉
imagesCAXOYB66imagesCAXEAZKT

14 reaktion på “3månader, 1dagar, 16timmar

  1. Är inte alls avis. Inte ALLS sa jag. 😀 Nä skojar.

    Det låter alldeles underbart. Helt ljuvligt. Jamaica är ju en dröm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *