Luffarkatten hjälper hemlösa utelevande katter i Södertälje !

Luffarkatten hjälper hemlösa utelevande katter i Södertälje (klicka på länken för att komma till Luffarkattens hemsida)  att få ett hem. Vi fångar in dem, ger dem veterinärsvård, hjälper dem att anpassa sig till människor och innemiljö med hjälp av jourhem och ordnar sedan ett kärleksfullt hem till dem.

Det flesta utelevande katter är ungar efter tamkatter som av olika anledningar blivit utslängda av sina tidigare ägare. Många frågar oss ”varför kan inte katthemmen ta emot dessa katter?” men med ca 30 000 hemlösa katter i Stockholms län, finns det ej resurser hos katthemmen att alltid hjälpa oss tyvärr. Vi får inget hjälp av kommunen, länsstyrelsen eller polisen, vi har ihärdigt försökt!

Vi kartlägger alltid katterna innan infångandet, bl.a tack vare några kattälskande boende som kunnat hjälpa oss att hitta och identifiera katterna samt av vissa får vi också höra katternas tragiska levnadshistoria.

Vi försöker även sprida information om hur viktigt det är att tidigt låta kastrera sina tama katter.

Vi är helt ideella och arbetar med det här på vår fritid. Vi har ingen förening bakom oss och därmed inget stöd eller bidrag för att driva den här verksamheten. Vi har många hemlösa katter på vår lista som behöver räddas..Men, att kunna hjälpa katterna snabbt innebär också att vi och katterna är i stort behov av stöd från privatpersoner som vill och kan hjälpa oss med att ta hand om katterna. All hjälp mottages tacksamt

Lill-Babs kommer från Södertälje 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *