Livet Här och Nu

Sitter i soffan och läser bloggar. Bloggar som handlar om Livet och Döden. Om Öden, Sjukdom, Sorg. Men också om Ödjmukhet, Glädje, Tillit och Kärlek.
Om Glädje och Sorg, som går hand i hand.

Jag tänker på dom gräsligt bortskämda ungarna i programmet jag såg och skäms över att jag tittar och skrattar. Egentligen borde jag gråta. Jag tänker på det andra programmet jag såg igår. Om barnen som blir mobbade varenda dag. Om vuxna som blundar, inte ser och väljer enkla vägar. Om barnen som till slut tar livet av sig. Den ena killen var 17år, den andra 13 och det var bara två av många. http://www.svtplay.se/video/316409/bully
På jobbet knattrar vi på datorer och stressar.
Viktigt viktigt…… Eller ?
Jag känner verkligen att man/JAG måste göra nåt. Nåt mer. Nåt litet som iallafall gör en liten liten skillnad, för någon.
Jag börjar landa i mina tankar. I mig själv och hur jag vill ha mitt liv framöver.
Vad jag ska göra och hur jag ska göra det.
Nu har jag lånat Ligans, nåja, MIN blogg *ler* ett tag och skrivit av mig.
Skrivit av mig om litegrann av allt, som bubblar som en galen kolsyrapatron i mig.
Jag har tänkt ofta och mycket på mina älskade underbara barn. (många tankar är och blir det)
Joker ligger i mitt knä och sover som en stock.
Jag har varit och hälsat på Puzzel i sitt tillfälliga vilohem och gosat.
Jag har puzzat på övriga i Ligan.

SÅ, ta hand om er alla därute i cyber och i verkliga livet och glöm inte att drömma.

6 reaktion på “Livet Här och Nu

 1. Jag satt och grät när ”Bully” visades…
  Den stackars killen som sa att ”om inte de är mina vänner, vilka är det då?” om de som plågade honom bl.a. gm att sticka honom blodig med pennor. Men han hade inga andra…
  Och den hmhm till skolpersonal som sa’ att ungarna på bussen var minsann ”god as gold” – det hade hon sett när hon åkte med… Hade kunnat slänga ut TV:n!
  Se’n grät jag av glädje över de underbara och STARKA föräldrarna till ena självmordsoffret, som orkade kämpa för att det inte ska hända en enda unge till.
  Nu drar jag iväg… Men detta (och annat:D) ligger varmt om hjärtat! Vilket ungarna i skolan nära fått känna av ibland… Mobbarna alltså:)

 2. Om man lyckas förändra sig själv, om än bara så lite, så förändrar man också hela världen. Allt börjar med en själv och att vara i livet här och nu är en väldigt bra början.
  Du gör skillnad, Inkan, du gör det. Redan nu.
  Kram!

 3. Ett fint och ömsint inlägg som många säkert kan identifiera sig med. Det är så mycket man vill och så mycket man måste… Men det är viktigt att fortsätta drömma, för ibland blir drömmarna verklighet och då kan det hända något riktigt, fint och bra 🙂
  Kramar och tassklappoar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *