Tack älskade sonen, en (ev fd *snyft*) cyklamen +Lemon Curd

Tack för en mysig fika min älskade son !
Vad ligger här i tror ni ?
Ledtråd finns här 🙂

Var en tur upp till ljuvliga English Shop och köpte några julklappar till mina bästaste vänner Anna och Marie, plus en burk Lemon Curd till mig.  🙂   *mums*

SEN, vill jag ha hjälp med vad jag ska göra med den här saken ?
Jag satsade på en fin blomma för ett tag sedan.
Det här är orsaken till att jag skyller på katterna för att jag inte kan ha blommor hemma.
Skulle faktiskt jättegärna vilja ha en blomma eller två, men se hur det går ?  🙁
Vad gör jag för fel liksom ?  *snyft*

Enligt lappen ska det alltså vara en cyklamen. *ler*

12 reaktion på “Tack älskade sonen, en (ev fd *snyft*) cyklamen +Lemon Curd

 1. Så där såg mina blommor ut också innan jag gav upp. Och jag har inte ens katter att skylla på.
  Inte hjälper det att ha kaktusar när man har katt heller, för när jag hade bådadera åt katten upp kaktusen. Fattar inte. När det finns kattmat, liksom?

 2. Underbar son!!

  Ja, du Inkan, ett tips när det gäller blommor är att vattna – men i lagoma mängder… Min mormor och jag vattnar i regel för mycket, så ev gör du det också (inte för att vi är släkt, men det är tydligen något vi damer gör…).

  Köp en blomma med tjocka blad så behöver den inte vatten så ofta. Ev. kanske katterna låter bli den också, eller käkar de allt??

  Kram!

  • Nä, dom åt ju inte på den. Har alltid skyllt på katterna, men dom har inte så jätteofta ätit på mina blommor. Prinsen äter på alla snittblommor, men krukväxter har han låtit bli. Dom få jag dock haft. *ler*

 3. Såna där blommor köper jag aldrig… Enligt M så är de programmerade att dö lagom tid efter att de kommit hem så man saknar dem och köper ny…

  Tjockbladiga växter är toppen, har några jag kan skänka om du vill testa på. De är betydligt svårare att ha ihjäl, men cyklamen tja de dör….

  • Jahaja, då får den gå ett grymt öde till mötes i eftermiddag. 🙂
   Tänket ju att jag skulle förgylla mitt liv med lite färg liksom och se så det gick. 🙁
   Testar gärna dina.
   tack !

 4. Skötsel
  Cyklamen vill ha en jämn tillförsel av vatten, ca 1/2 – 1 dl per dag. Mjukt vatten eller regnvatten är särskilt bra och allra bäst är om den får vattnet underifrån. Tillför en svag dos med näring en gång i veckan under hösten. Gör uppehåll under vintern och återuppta gödslingen i februari-mars.

  Cyklamen ska stå ljust. Vid för varm placering kan växten bli lös. Den trivs utmärkt på svala platser samt inglasade balkonger och uterum. Växten klarar temperaturer ned mot 0°C.

  Ta bort vissna blommor och blad med ett kraftigt ryck. Om det blir kvar en bit av stjälken längst ned vid knölen pressas växtsaft ut genom brottytan vilket ger en bra grogrund för sjukdomar.

  Du skulle kanske ha satsat dina pengar på en mera lättskött krukväxt :- )
  Kia

  • Hm… nu förstår jag inte alls din sista kommentar där?! Kaktus? Kan de va nåt ? Ska jag nu ta bort vissna blad och blommor, har jag bara en kruka kvar.
   Får bli ny blomma i helgen. *ler* Tack snälla och hoppas Titus gillar sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *