Ligans senaste tillskott

Hämtades från Södertälje idag.
En liten svartsköldpadda
Vi kom hem vid halv tolv inatt och damen ligger nu i buren och kikar nyfiket ut.
Hon har precis satt i sig nästan en hel kattskål mjau.
Prinsen och Vitöra har försiktigt fått hälsa på henne.
Prinsen med ett visst morrande och Vitöra ligger nu på golvet och halvsover.
Ja hon ska flytta vad det lider och nej, jag ska inte behålla henne.

– Snälla Vitöra, skräm inte slag på henne det första du gör.

– Matte, jag ligger här så jag inte skrämmer livet ur henne.
Snällt av dig gubben, med tanke på att du inte mindre än fem gånger försökt trycka dig in i buren.
– En Atlas 10bur, vilket är en väldigt väldigt liten bur och skruttan är en väldigt väldigt liten dam och du är en väldigt väldigt STOR katt.

Nu ska du inte vara sån Matte.
– Jag är så snäll, så snäll.

13 reaktion på “Ligans senaste tillskott

  1. Tack snälla Inkan för att du tog emot vår lilla tjej i lördags kväll/natt! Hon var så himla söt och lugn och snäll när vi fångade in henne, ungefär som att hon visste att hon skulle få det bra hemma hos en snäll och rar person. Hon är en riktig goding!
    Vi bara säga till er andra som undrar och kommenterar, vi är tre tjejer som försöker hjälpa ett stort antal hemlösa katter i ett område som heter Geneta. Det är verkligen synd om de här katterna, så otroligt många utelevande ungar, ungkatter och utslängda tamkatter som förökar sig. Vi fångar in dem och försöker ordna jourhem och permanenta hem. Jag har vid flertal tillfällen kontaktat Länstyrelsen och polisens djurskydd men det vill inte och kan inte hjälpa oss. Katter är nedprioriterade, finns inga resurser. De nonchalerar problemet. Jag har ringt runt till precis alla katthem som finns i mellansverige. De flesta bemödar sig inte ens med utelevnade hemlösa katter då de anser dessa vara vilda per definition då de är födda ute. De vill bara hjälpa anpsassade 'vanliga' katter. De andra 5 katthemmen som arbetar med hemlösa katter och skyggingar har tyvärr fullt långt fram till våren. Så om ni har en plats över för en katt eller känner någon som kan hjälpa oss att vara jourhem eller permanent hem åt en av våra hemlösa så maila mig eller Inkan. Likaså om ni känner en veterinär som är snäll och som kan tänkas hjälpa oss. Vi har hitintills lyckats fånga in 12 katter de senaste 3 veckorna. När vi väl fick låna en fångstbur så gick det som smort efter en noggrann kartläggning och studie av katterna sedan augusti. Återstår 15 att fånga in och söka jourhem till.
    Sprid gärna vår vädjan om hjälp!
    Mvh Ina (seve_ina@hotmail.com)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *